Consulten

Spreekuur

Dr. J.M.A. Mens is te consulteren op zijn spreekuur in Leiden. Het adres is Vondellaan 35Ac, 2332 AA Leiden. Telefoon 071-5130053. De praktijk voor orthopedische geneeskunde is een samenwerkingsverband met drs. R.T.M. van Kalmthout, arts voor orthopedische geneeskunde. Beiden zijn lid van de Vereniging van Artsen voor Orthopedische Geneeskunde (VAOG). Dr. Mens is tevens MSK-arts en lid van de Nederlandse vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde

Voor een eerste consult orthopedische geneeskunde wordt 30 minuten gereserveerd, en voor een vervolgconsult 15 minuten. Voor een eerste consult ivm rug- of bekkenklachten 45 minuten. Voor een uitvoerig eerste consult ivm bekkenklachten (indien de klachten langer dan 6 maanden bestaan) 120 minuten. Daarvan wordt alleen het eerste uur in rekening gebracht (€155).

Tarief

  • 1e consult orthopedische geneeskunde: €90
  • 1e consult rug-, heup- of bekkenklachten: €110
  • uitvoerig 1e consult bekkenklachten: €155
  • vervolgconsult orthopedische geneeskunde: €60
  • telefonisch consult (tot 10 minuten) of Email consult: gratis
  • vervolgconsult rug-, heup- of bekkenklachten: €80

NB De kosten voor eventueel voorgeschreven medicatie (waaronder ook injectievloeistof) zijn in principe niet inbegrepen in de consultkosten. Voor geneesmiddelen of voor de injectievloeistoffen wordt een recept uitgeschreven. Wel is er injectievloeistof in de praktijk aanwezig zodat u niet eerst naar de apotheek hoeft en er eventueel meteen een behandeling mogelijk is .

Kosten echo-onderzoek

Regelmatig is het nodig om een onderzoek te doen met echoscopie. Daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Kosten injectie

De kosten voor het geven van een injectie worden door ons bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Die kosten gaan niet van uw eigen risico af. Het geven van de injectie kost u dus in feite niets extra’s. De ingespoten vloeistof wordt wel in rekening gebracht. Daarvoor krijgt u een recept om het te halen bij uw eigen apotheek. De vergoeding daarvan loopt via uw apotheek en uw zorgverzekeraar; op dezelfde manier als andere medicijnen. Er is altijd injectievloeistof in de praktijk aanwezig zodat u niet eerst naar de apotheek hoeft en er eventueel meteen een behandeling mogelijk is.

Vergoeding

De kosten worden niet altijd volledig door verzekeraars vergoed. Met veel ziektekostenverzekeraars zijn afspraken. Voor nadere informatie klik HIER. U kunt natuurlijk ook zelf bij uw verzekeraar informeren of vergoeding plaatsvindt. Daarvoor is soms nodig dat u mijn zorgverlenersnummer (22537) en ons praktijknummer (53078) doorgeeft. Laat een eventuele toezegging schriftelijk vastleggen.

Routebeschrijving

Vanuit Leiden en Oegstgeest: Vanaf het stationsplein in Leiden: onder de tunnel door bij het voormalig belastingkantoor (107 staat er met grote cijfers op), dan eerste straat links. Dat is de Vondellaan. Het is het eerste gebouw (huisnummer 35Ac) na de ijsbaan.

Vanuit richting Den Haag of Amsterdam of bollenstreek: Neem op de A44 de afslag Leiden / Katwijk. Borden Leiden centrum volgen. Na 800 meter, net na de Shell-benzinepomp rechtsaf. Dat is de Vondellaan. Het is het eerste gebouw (huisnummer 35Ac) na de ijsbaan.

Vanuit richting Rotterdam: Vanaf A4: Afslag 7 (Leiden/Zoeterwoude-dorp). Volg nu de N206 (richting Voorschoten en later Katwijk en Naturalis). In het verlengde van de Churchilllaan komt u op de doctor Lelylaan. Bij T-splitsing weer naar rechts, bij volgende verkeerslichten weer naar rechts (Plesmanlaan). U gaat nu richting Centrum Leiden. Na 500 meter, net na de Shell-benzinepomp rechtsaf. Dat is de Vondellaan. Het is het eerste gebouw (huisnummer 35Ac) na de ijsbaan.

Vanaf Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg: Volg de N206 naar Leiden. Onder de A44 door en dan borden Leiden centrum volgen. Na 800 meter, net na de Shell-benzinepomp rechtsaf. Dat is de Vondellaan. Het is het eerste gebouw (huisnummer 35Ac) na de ijsbaan.

Vanaf Utrecht: A12 richting Den Haag. Neem afslag12a (Leiden / Bodegraven / N11). Volg de N11 helemaal. Bij Leiden gaat u op deze N11 onder de A4 door. Aan het einde (na 21 km op de N11) is een T-splitsing met verkeerslichten. Daar linksaf de snelweg op, en er vrijwel meteen weer af. Volg nu de N206 (richting Voorschoten en later Katwijk en Naturalis). In het verlengde van de Churchilllaan komt u op de doctor Lelylaan. Bij T-splitsing weer naar rechts, bij volgende verkeerslichten weer naar rechts (Plesmanlaan). U gaat nu richting Centrum Leiden. Na 500 meter, net na de Shell-benzinepomp rechtsaf. Dat is de Vondellaan. Het is het eerste gebouw (huisnummer 35Ac) na de ijsbaan.

Openbaar vervoer: Vanaf het station NS Centraal is het 900 meter lopen. Verlaat het station aan de voorzijde (aan de zijde van perron 1). Ga rechtsaf. Ongeveer 100 meter verder is rechts een tunnel onder het spoor door. Neem die tunnel NIET. Weer 100 meter verder is een tweede tunnel. Ga daar onder het spoor door. De eerste straat links is de Vondellaan. Het is het eerste gebouw (huisnummer 35Ac) na de ijsbaan.