Consulten

Spreekuur

Dr. J.M.A. Mens is te consulteren op zijn spreekuur in Leiden. Het adres is Vondellaan 35Ac, 2332 AA Leiden. Telefoon 071-5130053. De praktijk voor orthopedische geneeskunde is een samenwerkingsverband met drs. R.T.M. van Kalmthout, arts voor orthopedische geneeskunde. J.M.A. Mens is lid van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG) en de Vereniging van Artsen voor Orthopedische Geneeskunde (VAOG).

Voor een eerste consult orthopedische geneeskunde wordt 30 minuten gereserveerd, en voor een vervolgconsult 15 minuten. Voor een eerste consult ivm bij pijn in de rug, lies, heup of stuit en bij bekkenklachten 45 minuten. Voor een uitvoerig eerste consult ivm bekkenklachten (indien de klachten langer dan 6 maanden bestaan) 120 minuten. Daarvan wordt alleen het eerste uur in rekening gebracht (€150).

Tarief

  • 1e consult orthopedische geneeskunde: €85
  • 1e consult bij pijn in de rug, lies, heup of stuit en bij bekkenklachten : €95
  • vervolgconsult : €55
  • bij een uitvoerig 1e consult bekkenklachten wordt alleen het eerste uur in rekening gebracht: €150

NB De kosten voor eventueel voorgeschreven medicatie (waaronder ook injectievloeistof) zijn niet inbegrepen in de consultkosten.

Vergoeding

De kosten voor een consult worden niet altijd volledig door verzekeraars vergoed. Met veel ziektekostenverzekeraars zijn afspraken. Voor nadere informatie klik hier klikken. Zoals te zien in het overzicht is bij een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoeding mogelijk via de aanvullende verzekering; de nota wordt door u aan de arts voldaan en door u bij de verzekeringsmaatschappij gedeclareerd. Niet door alle verzekeraars wordt er vergoed indien er een aanvullende verzekering is. Wanneer u vooraf duidelijkheid wilt over de vergoeding wordt u aangeraden om vooraf bij de verzekeraar informeren. Daarvoor is soms nodig dat u mijn zorgverlenersnummer (22537) en ons praktijknummer (53078) doorgeeft. Als er een toezegging wordt gedaan kunt u die het best per mail of brief laten bevestigen.

Kosten echo-onderzoek

Regelmatig is het nodig om een onderzoek te doen met echoscopie. Daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Kosten injectie

Vaak wordt een aandoening behandeld met een injectie. Daarvoor worden aan u geen extra kosten in rekening gebracht. Bij sommige verzekeraars kunnen de kosten voor het geven van een injectie door ons bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Die kosten gaan niet van uw eigen risico af. Het geven van de injectie kost u dus in feite niets extra’s. Ook als de zorgverzekeraar het geven van de injectie niet vergoedt hoeft u niets extra te betalen voor een injectie. U betaalt wel het consult. De ingespoten vloeistof wordt wel in rekening gebracht. Daarvoor krijgt u een recept om het te halen bij uw eigen apotheek. De vergoeding daarvan loopt via uw apotheek en uw zorgverzekeraar; op dezelfde manier als andere medicijnen. Er is altijd injectievloeistof in de praktijk aanwezig zodat u niet eerst naar de apotheek hoeft en er eventueel meteen een behandeling mogelijk is.

Routebeschrijving

Vanuit Leiden en Oegstgeest: De Vondellaan is de dichtst bij het spoorviaduct gelegen zijstraat van de Plesmanlaan (afslag Lage Mors, bij de Shell-benzinepomp), aan de westkant (zeezijde) van het spoorviaduct . Op de Vondellaan ziet u 100 m verder aan uw linkerhand de ijsbaan (schaatshal). Het volgende gebouw is het gezondheidscentrum (huisnummer 35a). Op het parkeerterrein voor de ingang is meestal voldoende mogelijkheid om te parkeren. Vanaf 1 november 2016 is betaald parkeren van kracht: voor de eerste 2 uur is het tarief in deze zone 10 cent per uur. De dichtsbijzijnde parkeermeter treft u aan ca 10 meter rechts van de inrit van het parkeerterrein. U kunt zonder aan te bellen naar binnen gaan. Als u voor het eerst komt kunt u zich melden bij de secretaresse: eerste deur rechts en meteen links.

Vanuit richting Den Haag of Amsterdam: Neem vanuit de richting Amsterdam (A4), net voorbij afrit Hoofddorp, de A44 (Sassenheim, Leiden-West). Vanaf A44: Afrit 8 ( aan het eind linksaf richting Leiden). Na ca 800 meter, bij de 4de stoplichten, rechtsaf, afslag Lage Mors (rechts naast deze stoplichten is een Shell-benzinepomp, niet te verwarren met de eerdere Shell-pomp aan uw linkerhand). Deze weg is de Vondellaan. Aan de linkerhand ziet u 100 m verder de ijsbaan (schaatshal). Het volgende gebouw is het gezondheidscentrum (huisnummer 35a). Op het parkeerterrein voor de ingang is meestal voldoende mogelijkheid om te parkeren. Vanaf 1 november 2016 is betaald parkeren van kracht: voor de eerste 2 uur is het tarief in deze zone 10 cent per uur. De dichtsbijzijnde parkeermeter treft u aan ca 10 meter rechts van de inrit van het parkeerterrein. U kunt zonder aan te bellen naar binnen gaan. Als u voor het eerst komt kunt u zich melden bij de secretaresse: eerste deur rechts en meteen links.

Vanuit richting Rotterdam: Vanaf A4: Afrit 7 (Leiden/ Zoeterwoude-dorp). Volg nu de N206 (richting Voorschoten en even later rechtsaf naar Katwijk, de Churchillaan). In het verlengde van de Churchilllaan komt u op de doctor Lelylaan. Aan het eind, bij een T-splitsing met verkeerslichten, gaat u naar rechts, bij de volgende verkeerslichten weer naar rechts (Plesmanlaan). U gaat nu richting Centrum Leiden en na 500 meter ziet u aan de rechterhand een Shell-benzinepomp; 20 m verder gaat u rechtsaf (afslag Lage Mors). Deze weg is de Vondellaan. Aan de linkerhand ziet u 100 m verder de ijsbaan (schaatshal). Het volgende gebouw is het gezondheidscentrum (huisnummer 35a). Op het parkeerterrein voor de ingang is meestal voldoende mogelijkheid om te parkeren. Vanaf 1 november 2016 is betaald parkeren van kracht: voor de eerste 2 uur is het tarief in deze zone 10 cent per uur. De dichtsbijzijnde parkeermeter treft u aan ca 10 meter rechts van de inrit van het parkeerterrein. U kunt zonder aan te bellen naar binnen gaan. Als u voor het eerst komt kunt u zich melden bij de secretaresse: eerste deur rechts en meteen links.

Vanaf Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg: Volg de N206 naar Leiden. Onder de A44 door en dan borden Leiden centrum volgen.Na ca 800 meter, bij de 3de stoplichten, rechtsaf, afslag Lage Mors (rechts naast deze stoplichten is een Shell-benzinepomp). Deze weg is de Vondellaan. Aan de linkerhand ziet u 100 m verder de ijsbaan (schaatshal). Het volgende gebouw is het gezondheidscentrum (huisnummer 35a). Op het parkeerterrein voor de ingang is meestal voldoende mogelijkheid om te parkeren. Vanaf 1 november 2016 is betaald parkeren van kracht: voor de eerste 2 uur is het tarief in deze zone 10 cent per uur. De dichtsbijzijnde parkeermeter treft u aan ca 10 meter rechts van de inrit van het parkeerterrein. U kunt zonder aan te bellen naar binnen gaan. Als u voor het eerst komt kunt u zich melden bij de secretaresse: eerste deur rechts en meteen links.

Vanaf Utrecht: A12 richting Den Haag. Neem afslag12a (Leiden / Bodegraven / N11). A12 richting Den Haag. Neem afrit 12a (Leiden/ Bodegraven / N 11). Volg de N11 helemaal. Bij Leiden gaat u op deze N11 onder de A4 door. Aan het einde (na 21 km op de N11) is een T-splitsing met verkeerslichten. Daar linksaf de snelweg op, en er vrijwel meteen weer af richting Leiden. Volg nu de N206 (richting Voorschoten en even later rechtsaf naar Katwijk, de Churchillaan). In het verlengde van de Churchilllaan komt u op de doctor Lelylaan. Aan het eind, een T-splitsing met verkeerslichten, gaat u naar rechts, bij de volgende verkeerslichten weer naar rechts (Plesmanlaan). U gaat nu richting Centrum Leiden en na 500 meter ziet u aan de rechterhand een Shell-benzinepomp; 20 m verder gaat u rechtsaf (afslag Lage Mors). Deze weg is de Vondellaan. Aan de linkerhand ziet u 100 m verder de ijsbaan (schaatshal). Het volgende gebouw is het gezondheidscentrum (huisnummer 35a). Op het parkeerterrein voor de ingang is meestal voldoende mogelijkheid om te parkeren. Vanaf 1 november 2016 is betaald parkeren van kracht: voor de eerste 2 uur is het tarief in deze zone 10 cent per uur. De dichtsbijzijnde parkeermeter treft u aan ca 10 meter rechts van de inrit van het parkeerterrein. U kunt zonder aan te bellen naar binnen gaan. Als u voor het eerst komt kunt u zich melden bij de secretaresse: eerste deur rechts en meteen links.

Openbaar vervoer: Vanaf het NS-station Leiden Centraal is het 900 meter lopen. Verlaat het station aan de voorzijde (aan de zijde van perron 1). Ga rechtsaf. Loop door tot u bij de Plesmanlaan komt, steek deze over bij het stoplicht en ga dan naar rechts onder het spoor door. De eerste straat links is de Vondellaan. Aan de linkerhand ziet u 100 m verder de schaatshal. Het volgende gebouw is het gezondheidscentrum (huisnummer 35a). U kunt zonder aan te bellen naar binnen gaan. Als u voor het eerst komt kunt u zich melden bij de secretaresse: eerste deur rechts en meteen links. Buslijn 1 stopt op 1 minuut lopen van het gezondheidscentrum: halte Gerard Brandtstraat.